Annons

Annons


Chokladkakan för chokladälskaren!

Har jag sagt hur mycket jag älskar choklad? Ibland kan jag få riktiga cravings efter choklad och då passar jag på att baka något riktigt smarrigt =) Visst kan man köpa men jag ställer mig hellre i köket och bakar än att ta bilen till butiken och handla haha.. känns lättare på något konstigt sätt, kanske för att det är min passion? Den här kakan är mäktig och precis det man behöver när chokladpaniken kommer!

8-10 bitar
40 minuter + 1 h i kylen (godast dagen efter)

Chokladkaka
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao (bra kvalité)
1 msk bourbon vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 dl matolja
70 g smör, smält

Annons

Chokladglasyr/kräm
100 g smör
1/2 dl kakao
1 msk florsocker
2 dl crème fraiche, lätt
50 g mjölkchoklad, finhackad

Övrigt
Kokos, riven

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver noggrant.
3. Häll dom torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt olja och det smälta smöret. Vispa ihop allting.
4. Lägg bakplåtspapper i botten på en bakform 20 centimeter i diameter och smöra kanterna.
Häll i kaksmeten och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Kakan ska vara ganska fast men inte torr. Låt svalna.

5. Smält smör i en kastrull. Tillsätt kakao, florsocker och vispa ihop. Tillsätt crème fraiche och vispa ihop.
6. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt finhackad mjölkchoklad. Vispa ihop till en krämig chokladsås.
7. Nagga chokladkakan med en gaffel och häll över den krämiga chokladsåsen. Ställ svalt i minst en timme men kakan är godast dagen efter 😉

Toppa med kokos precis innan servering.
Enkelt, snyggt och ruskigt gott! 😉

Ha en fin vecka ♥

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin