Annons


Den perfekta söndagspastan

Den här pastan med salsiccia, plommontomater, parmesan och pinjenötter är jättegod. Enkel att tillaga och fylld med smaker. Try it!

Annons

pasta-salsiccia-parmesan

4 port
30 min

Ingredienser
Pasta penne  (för 4 port)
1 dl pinjenötter
4 st salsiccia korvar
2 st salladslök
1 st vitlök
2 msk olivolja
10 små tomater, tex piccolinitomater
2 dl vatten
2 dl riven parmesan
1/2 st tärning kycklingbuljong
Salt
Peppar

Övrigt
persilja
pinjenötter, rostade
parmesan, hyvlad eller riven

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills dem får lite färg och ställ åt sidan.
Ta bort skinnet från korvarna och skär i små bitar. Finhacka salladslöken, vitlöken och dela tomaterna i mitten. Stek salladslöken och salsiccian i en stekpanna ihop med olivoljan. Tillsätt tomaterna, vitlöken, vattnet och buljongtärningen, låt reducera i nån minut. Ha i den förkokta pastan och rör runt. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. ström över persilja, rostade pinjenötter och parmesan. Ringla över lite olivolja precis innan servering.

Tips: Byt ut 1 dl vatten mot 1 dl vitt vin istället om ni har det hemma.

Njut och ha en härlig söndag!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin