Annons

Annons


Drinktilltugg – crostinis med stekt shiitakesvamp och parmesancremé

Söker du efter ett riktigt härligt drinktilltugg? Här har du den! Krispiga crostinis med stekt shiitakesvamp och en magisk parmesancremé. Enkelt att få fram till drinken och är både vackert och riktigt gott! =)

20 minuter
10-12 tilltugg

1 baguette
olivolja
flingsalt

Stekt shiitakesvamp
2 msk olivolja
150 g shiitakesvamp, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 kvistar timjan, finhackad
2 msk smör
salt
svartpeppar

Annons

Parmesancremé 
1 dl crème fraiche
1 dl mascarponeost
40 g parmesanost, riven
1/2 tsk tryffelolja (bra kvalitet)
2 tsk olivolja
svartpeppar

Garnering 
timjan
riven parmesan

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär baguetten i ca 1-2 cm-tjocka skivor, ringla över olivolja, salta och ha i ugnen tills gyllenbruna.

2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek svampen. Stek tills svampen blivit lite krispiga och ha i vitlök, timjan och smör. Rör om och salta och peppra efter smak.

3. Blanda alla ingredienser till parmesancremén i en skål och ha i generöst med svartpeppar.

4. Lägg parmesancremé på varje crostini. Toppa med stekt svamp och garnera med timjan och riven parmesan.

Lyxigt, gott och enkelt! Vad mer kan man begära till drinken? 😉

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin