Annons

Annons


Friterade söta vårrullar med cream cheese, hallon, vit choklad och hallonsirap

Wow, det här vart ju riktigt smarrigt! Varma krispiga vårrullar med en krämig creamcheesefyllning, färska hallon och vit choklad som smälter! Detta måste ju ändå vara ganska nytt för många och jag tror inte det är så vanligt men ni måste bara testa! Här kommer receptet! ;-)

30 min
25 vårrullar

Vårrullar 
400 g Philadelphia
2 msk florsocker
1 st vaniljstång
25–30 stora ark fryst vårrulledeg
2 askar färska hallon
150 g vita chokladknappar
1 ägg (vita)
olja till fritering

Annons

Hallonsirap:
1,5 dl hallon (helst frysta)
1 msk vatten
2-3 dl ljus sirap

Övrigt 
Hallon/vanilj/bärglass
Hallonsirap
Florsocker

Blanda Philadelphiaosten men florsockret, dela på vaniljstången, skrapa ur kärnorna med hjälp av en kniv och blanda med färskostblandningen.

Lägg ett degark åt gången på arbetsbänken. Skeda på ca ½ msk fyllning, ett hallon (delad) och några chokladknappar nära ett av arkets hörn. Täck fyllningen genom att vika över det närmsta hörnet, rulla något varv, vik in sidorna och rulla lite till. Förslut vårrullen genom att pensla äggvita på det sista hörnet och tryck till. Lägg alla vårrullar på en plastfolie och inte direkt på en bänk eller en tallrik så dem inte fastnar.

photo_editor_1472480143593.jpg

Hetta upp olja till ca 180 grader i en kastrull. Fritera krispiga, 3–4 minuter och låt rinna av på hushållspapper.

Koka upp hallonen med vattnet och sila. Häll hallonsaften i sirapen, blanda väl och låt stå i kyl tills det blir kallt.

Servera de söta vårrullarna med glass, hallonsirap och pudra över lite florsocker!

Hoppas ni tycker om och njuter av detta recept lika mycket som jag och min familj gjorde!
Ha en fin helg allihopa! 😉

Kram/Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr