Annons

Annons


Friterade vårrullar med nouc cham-sås

Tycker ni om vårrullar? Jag älskar vårrullar, speciellt när de har en fyllning 2 die for =) Fläskfärs, glasnudlar, svamp, vitkål, ostronsås mm gör den här fyllningen till den godaste! Och så får vi inte glömma hur krispiga dom är! Till det en riktigt god dipp! Gör mååånga för dom kommer att gå åt kan jag lova! Receptet kommer från min kokbok DANIELS MATRESA som jag fått så mycket positivt respons på =)

60 minuter
25–30 stycken

Nuoc cham-sås
½ dl fisksås
1 dl kallt vatten
2 röda thai chili (het)
4 vitlök
juice av ½ lime

Vårrullar
25–30 stora eller mellan ark fryst vårrulledeg
150 g vitkål
50 g shiitakesvamp
3 msk olja
½ dl fisksås
½ dl ostronsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
250 g fläskfärs
1 msk riven ingefära
50 g glasnudlar
1 äggvita
1 liter olja till fritering

Annons

Övrigt
1 huvud isbergssallat
rikligt med koriander
rikligt med mynta

Gör så här
Blanda fisksås, vatten, skivad chili, vitlök och pressad lime till såsen i en skål. Plasta och ställ i kylen tills den ska serveras. Ju längre såsen får stå i kylen desto mer smak får den.

Låt den frysta vårrullsarken få tina lite i sin förpackning.

Stek finstrimlad vitkål och finhackad svamp mjuka i 2 msk olja i en stekpanna. Häll i fisksås och ostronsås och låt sjuda 5 minuter. Häll över i en skål.

Fräs finhackad lök och vitlök mjuka i resterande olja i samma stekpanna. Tillsätt fläskfärsen, fördela så fint som möjligt med en gaffel och stek färdigt. Rör i ingefära och blanda med kålen och svampen i skålen.

Häll kokhett vatten över nudlarna och låt dra tills nudlarna har mjuknat, ca 5 minuter. Häll av och skölj med kallt vatten. Klipp eller skär nudlarna i små bitar. Vänd ner i skålen med färsen och vitkålen.

Lägg ett degark åt gången på arbetsbänken. Skeda på ca 1 ½ msk fyllning nära ett av arkets hörn. Täck fyllningen genom att vika över det närmsta hörnet, rulla något varv, vik in sidorna och rulla lite till. Förslut vårrullen genom att pensla äggvita på det sista hörnet och tryck till. Lägg alla vårrullar på en plastfolie eller bakplåtspapper och inte direkt på en bänk eller en tallrik så dem inte fastnar.

Hetta upp olja till ca 180 grader i en kastrull. Fritera krispiga, 3–4 minuter och låt rinna av på hushållspapper.

Uppläggning
Halvera och skölj salladshuvudet. Plocka isär bladen och stapla på varandra så det blir en skål. Lägg koriander- och myntablad i skålen. Servera vårrullarna direkt med sallad, örter och sås.

Tips: Om du fryser in vårrullarna tänk på att lägga smörpapper eller bakplåtspapper mellan varje lager så dom inte fastnar.

Den här bilden är tagen från bok kokbok och fotografen är Charlotte Gawell 😉

Här hittar ni receptet på mina FÄRSKA VÅRULLAR MED MANGO

Lycka till med rullandet!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr