Annons

Annons


Kladdig kladdkaka med Marabou Never-Stop och vispad grädde

Hur många av er älskar kladdkaka? Jag gör det! Det är kul att få experimentera sig fram med olika smaker i en kladdkaka.. Man kan i stort sett smaksätta en kladdkaka med vad man än tycker om! Mint, chili, apelsin, nötter, olika choklader tex Snickers, Bounty, KitKat m&m, Kinder mm. När jag var yngre var Never-Stop mina absoluta favoriter.. Jag blandade alltid Never-Stop med vaniljglass och ringlade över mycket kolasås! Typ en hel burk haha =) Här kommer receptet på kladdkaka med Never-Stop!

IMG_4210

30 minuter
8 bitar

Ingredienser
150 g osaltat smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao, bra kvalié
1 tsk bourbon vaniljsocker (går bra med vanlig)
80 g Never-Stop
30 g mjölkhokladknappar
Flingsalt

Annons

Övrigt 
Vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra kanterna på en rund springform som är 20 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg, strösocker och farinsocker. Blanda ihop vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten och blanda. Häll i det smälta smöret och rör runt med en slickepott till en fin smet. Vänd ner Never-Stop, mjölkchokladknappar och en nypa flingsalt. Häll smeten i formen (viktigt att inga ”knappar” syns och är helt täckta med chokladsmeten) och grädda mitt i ugnen i ca 16-20 minuter (det beror verkligen på vilken ugn du har men kakan ska kännas lös i mitten och lite hårdare i kanterna) Ta ut kakan från ugnen och låt svalna helt. Servera med fluffigt vispad grädde eller vaniljglass.

IMG_4165

 

IMG_4193

Never-Stop – Dreaming

/Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr