Annons

Annons


Krämig Brillat-savarin ostdipp med vitlöks och persiljekrutongsticks

Jag älskar ost! Speciellt krämiga ostar som Brillat-savarin (fransk ost som är gjord på komjöl och grädde) brieost och chevré. Det är supergott att gratinera krämiga ostar i ugnen så de smälter inuti =) Byt ut chipsskålen och dippen mot den här läckra Brillat-Savarin dippen och krutongsticks smaksatta med persilja och vitlök.

IMG_4252

20 minuter
2 personer

Ingredienser 
200 g Brillat Savarin
1/2 tranbärslimpa
50 g smör
2 vitlöksklyftor, pressad
1/2 dl persilja, finhackad
Flingsalt

Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg osten i en liten ugnssäker form (ca 12 cm i diameter) inte större än så då osten flyter ut.
Dela brödet i avlånga sticks och lägg på ett bakplåtspapper. Värm smöret i en kastrull tillsammans med vitlök, persilja och en nypa salt. Pensla brödsticksen med smöret och lägg i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills gyllene i färgen.
Gratinera osten i ca 15 minuter eller tills du märker att den har blivit mjuk och krämig. (Lägg i både osten och krutongerna samtidigt) Skär bort ”locket” på osten och doppa i krutongerna.

Annons

Njut!

Happy Saturday!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin