Annons

Annons


Krämig oxfilépasta med skogschampioner och svart tryffel

Få ingredienser, sjukt krämig, smakrik och oemotståndligt god! Ja, ni vet ju alla hur gott det är med oxfilé? Jag älskar även tryffel, grädde, och skogschampioner! Kan inte bli fel! Lyxa till helgen med den här goda pastan! ;-)

20-30 minuter
3-4 portioner

Ingredienser 
200 g oxfilé
salt
1 msk neutral olja
40 g smör
1/2 gul lök, finhackad
4 skogschampioner, skivade
4 dl grädde
1 msk koncetrerad kalvbuljong
250-300 g färsk pasta (fettuccine eller annan sort)
1 dl parmesan, riven
svartpeppar
ev salt

Annons

Övrigt 
parmesanost
10 g svart sommartryffel (finns på burk tex i Ica Maxi)
timjan

Gör så här 
Skär oxfilén i små, ca 1 cm-tjocka skivor. Salta. Hetta upp en stekpanna med olja (riktigt hett) och stek oxfiléskivorna hastigt i ca 30 sekunder eller tills dem får en fin stekyta (går fort)
Ta ut köttskivorna från stekpannan och lägg åt sidan.

Sänk värmen till medel och ha i smöret i samma stekpanna, låt smälta.
Ha i lök och championer och låt fräsa i ca 3-5 minuter eller tills championerna har blivit mjuka. Häll i grädde och kalvbuljong,
låt puttra till en ganska krämig konsistens ca 3 minuter, lägg i oxfiléskivorna och ställ åt sidan.

Koka upp vatten med salt i en kastrull och koka pastan i ca 2 minuter. Häll av vattnet och lägg över pastan i såsen.
Ha i parmesanosten och rör om. Smaka av med peppar och eventuellt med lite salt.

Servera i djupa tallrikar, riv över lite parmesan, hyvla över lite tryffel och garnera med timjan.

Ha en superskön helg nu och hoppas ni gillar pastan!

Följ mig gärna på Instagram där jag delar med mig mina matbilder och länkar direkt hit till mina recept:

@daniel_lakatosz

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin