Annons

Annons


Krämig pasta med kyckling, champinjoner och dijonsenap

Den här pastarätten är to die for! Tänk er en krämig och gräddig sås med champinjoner, grön sparris och dijonsenap, till det några gyllenestekta och saftiga kycklingfiléer. Hur gott som helst och väldigt enkelt att tillaga! =)

20170101_230143

4 portioner
ca 40 minuter

Ingredienser 

1 silverlök
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner (ca 230 g)
5 grön sparris
2 msk neutral olja
50 g smör
1 dl crème fraiche
6 dl vispgrädde
1 kycklingbuljong, fond du chef
4 tsk dijonsenap
50 g riven parmesan
1 msk citronjuice
2 msk finhackad persilja
svartpeppar
600 g tunna kycklingfiléer
250 g färsk pasta, tagliatelle

Annons

Tillbehör

riven parmesan
timjan

Gör så här

Finhacka lök och vitlök till såsen och skär svamp i skivor och sparris i bitar. Fräs löken och vitlöken i olja och smör i en stekpanna i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt svampen och stek mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt sparrisen och låt stekas med ytterligare i ca 3 minuter.  Tillsätt resterande ingredienser förutom pastan och kycklingfiléerna och koka ihop till en krämig men inte allt för tjock sås. Lägg åt sidan.

Stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja. Jag brukar dela en kycklingfilé i två delar, då får man tunna, fina filéer som går fort att steka. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och låt vila tills pastan kokar.

Koka den färska pastan al dente i saltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter. Häll av vattnet, lägg pastan i såsen och rör om.

Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg ovanpå pastan. Riv över parmesan och garnera med timjan.

IMG_2978

Hoppas innerligt att det smakar!

Ha en toppendag!

Kram Daniel!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr