Annons

Annons


Mörk chokladkräm med blåbär & hallon

Fredagsdesserten tar endast 5 minuter att förbereda och är supergod! Vill man baka något som tar lång tid på en fredag efter jobbet när man dessutom ska laga middag? Ibland kan en enkel tryffel räcka efter maten, här jag jag lyxat till det lite med bär och en härlig chokladkräm/tryffel. Här kommer receptet =)

4 personer
5 minuter + minst 30 minuter i kylen

2 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 msk florsocker
130 g mörk choklad, finhackad
250 g färska bär, hallon och blåbär

Garnering 
florsocker
ev rostad mandel

Annons

Gör så här
Koka upp cremé fraiche i en kastrull ihop med florsocker. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma crème fraichen.

Lägg bär i botten på ett glas. Fördela chokladkrämen över och avsluta med ett lager bär (vill man ha mer choklad kan man hälla på mer).

Lägg i kylen tills servering.

Garnera med florsocker precis innan servering. Jag hade ingen mandel hemma men jag kan tänka mig att det blir gott till 😉

Hörrni, ha en riktigt fin helg nu och jag vill verkligen tacka er för alla härliga kommentarer jag får av er på instagram och Facebook! 

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin