Annons

Annons


Oxfilécarpaccio med snabb kimchi, halstrad kammussla och sesammajonnäs!

Oxfilé är ju bara såå gott! Så gott att man lätt kan äta den rå! Här väljer jag att gå in på det asiatiska spåret och servera det ihop med en snabb kimchi, halstrad kammussla, sesammajonnäs och löjrom! Det blir helt enkelt en magisk surf ´n turf! Och sommarmiddagen är räddad!

4 portioner
45 minuter

Snabb kimchi

½ salladskål, tunt skuren
vatten
2 msk salt
3 salldslök, finskurna
2 msk gochujangpasta
3 msk risvinäger
½ lime, juice

Sesammajonnäs
1 äggula
1 msk risvinäger
½ tsk sesamolja
½ tsk mirrin
1 msk rostade sesamfrön
3-4 dl rapsolja
Salt

Protein
600-800 g oxfilé
1 msk neutral olja till stekning
salt
svartpeppar
4 kammusslor
30 g smör till stekning

Annons

Garnering
4 tsk löjrom
rostade sesamfrön
tatsoi på kruka

Gör så här
1. Lägg salladskålen i en skål och häll över vatten och salt. Krama salladskålen ordentligt med händerna. Låt stå och dra i ca 30 minuter.
2. Häll av och krama ur det mesta av vattnet från salladskålen. Blanda i salladslök, gochujangpasta, risvinäger och limejuice. Blanda ordentligt och ställ i kylen minst i 30 minuter.
3. Blanda äggula, risvinäger, sesamolja, mirrin och rostade sesamfrö till majonnäsen i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning med en visp eller en mixerstav. Smaka av med salt, häll över i en spritspåse eller en pipflaska och ställ i kylen tills den ska serveras.
4. Skär Oxfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna mellan 2 plastfilmar och banka ut riktigt tunt.
5. Hetta upp olja i en stekpanna (riktigt hett) och salta och peppra kammusslorna.
Stek ca 30-40 sekunder på ena sidan, vänd kammusslorna, ha i smöret och ösa med smöret i ca 30-40 sekunder till. Ta bort från värmen och lägg över kammusslorna på en tallrik.

Uppläggning/Garnering
Fördela köttet på 4 tallrikar. Spritsa över sesammajonnäs, ha på kimchi och lägg på en kammussla. Toppa med löjrom och strö över rostade sesamfrön och garnera med tatsoi.

Tips: Förbered allt och stek kammusslan precis innan servering. 😉

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr