Annons

Annons


Rabarber- & halloncheesecake med drömkross!

Letar ni efter en enkel och en somrig dessert som görs på under 20 minuter? Här har ni den! En söt och syrlig rabarber- & hallonkräm med en fluffig och len vaniljcheesecakecremé och krossade drömkakor! En riktig sommardessert som smakar helt underbart! Här kommer mitt goda recept!

20 minuter
6-8 portioner

Rabarber- & hallonkräm 
450 g rabarber
200 g frysta hallon
3 dl strösocker
3 dl vatten
1/2 msk citronzest
3 msk potatismjöl + 3 1/2 msk vatten
ev röd hushållsfärg

Cheesecakecremé 
250 g Philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk bourbon vaniljsocker
4 dl vispgrädde

Annons

Övrigt 
ca 15 drömmar
citronmeliss
frysta hallon

Gör så här 
Skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och zitronzest. Låt koka i ca ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra nån minut till på spisen. Jag hade i några droppar röd hushållsfärg för en finare presentation men det kan uteslutas. Låt svalna helt i kylen.

Vispa ihop philadelfiaost, florsocker och vaniljsocker (vispa försiktigt så inte florsockret hamnar överallt) Häll i grädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över cremén i en spritspåse.

Krossa drömkakorna med händerna.

Varva rabarber/hallonkräm, cheesecakecremé och drömkross i ett glas. Garnera med citronmeliss och några frysta hallon.
Rabarberkrämen som blir över går alldeles utmärkt att förvara i kylen.

Hörrni ni måste testa! Såå GOTT!

Ha en fin vecka! 😉

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin