Annons

Annons


Räkceviche med ananas & jalapenó!

Kanske inte världens vackraste bild på denna underbara sjukt goda räkceviche men OJ vad gott det här är! Speciellt en varm sommardag! Så enkelt att få ihop och den är sprängd med smaker! Het och syrlig med en perfekt sötma från ananasen. Passar perfekt som förrätt eller mellanrätt. Ni måste testa det här! Här kommer mitt recept =)

4 port
15 min

Ingredienser
200 g skalade räkor
1 avokado, tärnad
1/4 ananas, tärnad
1 jalapeno, urkärnad och fint skuren i ringar
3 st salladslök,  fint skurna
1/2 kruka koriander, finhackad
1 msk olivolja
1 lime, juice
salt
svartpeppar
1 msk forellrom

Annons

Garnering
koriander

Gör så här 
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med limejuice, salt och peppar. Ställ gärna i kyl en stund innan ni hugger in. Lägg på lite forellrom strax före servering. Jag gillar den här rätten riktigt het, men vill ni ha den mildare så ha i mindre jalapeno. Garnera med koriander.

Servera räkcevichen med en sked så man får med den här goda juicen i varje tugga!  😉

Ha nu en fantastisk dag!
Själv ska jag på bröllop IGEN! Haha! Den här gången är det min sambos syster som gifter sig =) Kommer uppdatera med bilder på Instagram om ni vill se på hur vi firar bröllop! @daniel_lakatosz 

Kram/ Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin