Annons

Annons


Små rårakor med rödbetor och en magisk chèvrecrème

Himmelska och frasiga små rårakor med rödbetor och en len och krämig chèvrecremè. Helt fantastiskt! Alla vet att rödbetor och chèvreost är en klassisk och supergod smakkombination! Testa att äta på det här sättet, supergott =)

IMG_4780

20-30 minuter
Ca 10 små rårakor

Rårakor 
Ca 400 g mjöliga potatisar
1 rödbeta
Salt
peppar
Olja till stekning
Smör till stekning

Chèvrecrème
200 g chèvreost
150 g Philadelphiaost
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk honung
salt

Annons

Övrigt 
gräslök, finhackad

Gör så här
Skala och finriv potatisen och rödbetan. Krama ur vätskan och lägg i en skål. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och en klick smör. Klicka ut potatissmeten i önskad mängd (jag hade små rårakor ca 2 msk) och platta till. Låt stekas i ca 2-4 minuter tills kanterna blir frasiga, vänd försiktigt och stek ytterligare i 2-4 minuter. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.

Skär bort skalet på chèvreosten och vispa den krämiga delen. Tillsätt Philadelphiaost, crème fraiche och honung och vispa tills den är krämig och slät. Smaka av med lite salt.

IMG_4772

Nu är det bara att spritsa den goda chèvrecremèn på rårakorna, strö över lite gräslök och njuta!

Enjoy!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin