Annons

Annons


Smördegsbakelser med cream cheese-cremé och färska bär

Frasiga smördegsbakelser fyllda med en luftig creamcheesecremé som bokstavligen smälter i munnen! Risken finns att man äter upp hela fyllingen innan man ens hunnit spritsa den i bakelserna. Enkelt, läckert och otroligt gott!

IMG_4093

20 minuter
12 bakelser

Ingredienser
1 smördeg på rulle (250 g)
150 g Philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 1/2 dl chocolate condensed milk (finns att köpa)
2 1/2 dl vispgrädde

Övrigt
Hallon
Björnbär
Florsocker

Annons

Gör så här
Rulla ut smördegen och lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Använd något runt som ”mall” (jag använde mig utav normala dryckesglas) och skär ut 12 runda plattor, nagga plattorna med en gaffel. Placera smördegsplattorna på bakplåtspappret och grädda i ugnen enligt anvisningarna på paketet.  Låt svalna helt. Vispa ihop Philadelphiaost, florsocker och chocolate condensed milk i en bunke tills allt blandas ihop. Häll i vispgrädden och vispa tills du får en ganska fast men fluffig konsistens. Dela bakelserna så de får en ” smördegslock”

Nu är det bara att spritsa i cream cheese-cremén, garnera med bär, sätta på ”locket” och pudra över florsocker.

Tips: Ha koll på smördegen när den gräddas. Ibland tar det kortare tid att grädda beroende på vilken ugn man har!

IMG_4105

IMG_4097

Hoppas ni gillar receptet och bakar dessa goda bakelser!
Kram Daniel =)

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin