Annons

Annons


Smördegscheesecake med vanilj och färska bär

Låt mig presentera en riktigt enkel men så j-a god efterrätt! Tänk er en frasig smördegsrulle fylld med en len mjukostcremé smaksatt med vanilj och massa färska bär. Kan lova att den tog slut på bara 5 minuter! Haha... Här kommer receptet =)

5 minuter + gräddningstid

Ingredienser 
1 rulle smördeg (250 g)
300 g mjukost, Philadelphia
2 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver eller 1  vaniljstång (urskrapad)

Övrigt
1 äggula
färska bär
florsocker

Annons

Gör så här
Sätt ugnen på 180-200 grader.
Rulla ut smördegen och kavla ut den en aning (ta inte bort degen från smörpappret)
Vispa ihop mjukost, äggulor, socker och vaniljpulver till en krämig konsistens.
Bre ut cremén på smördegen men lämna ett par cm på kanterna. Rulla ihop till en rulle med hjälp av smörpappret under degen.
Nyp ihop kanterna så inte fyllningen rinner ut.

Vispa äggulan och pensla på smördegsrullen.
Grädda enligt anvisningarna på paketet eller i ca 15-20 minuter tills gyllenebrun och fin. Alla ugnar är olika så ha koll på rullen i ugnen =)

Lägg på en massa bär och pudra över florsocker.

Njut!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin