Annons

Annons


Stekt kycklingfilé i gräddig champinjonsås, serveras med ugnsrostad klyftpotatis

Hur gott är inte det här? Ingredienser som man oftast har hemma och är enkelt att laga! Kan nästan lova att alla som kommer bjudas på den här rätten kommer att älska den! Mustigt, mättande och riktigt gott! Behöver inte vara svårare än så. Här kommer mitt recept =)

45 minuter
4 portioner

4 kycklingfiléer
smör
rapsolja
salt
svartpeppar

Sås
1 gul lök, finhackad
10 champinjoner, skivade
1 gul paprika, skivad
1 röd paprika, skivad
1/2 msk mild paprikapulver
vatten
1 1/2 kycklingbuljong
1 msk maizena + 3-4 msk vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl persilja, finhackad
salt
svartpeppar

Annons

Ugnsrostad klyftpotatis
10 potatisar
2 vitlöksklyftor (pressad)
salt
svartpeppar
rapsolja
smör

Garnering
kruspersilja

Gör så här
Stek kycklingfiléerna rikligt med smör och olja. Salta och peppra. Jag brukar dela en kycklingfilé i två delar, då får man tunna, fina filéer som går fort att steka. Lägg åt sidan.

Stek lök och champinjoner i samma stekpanna tills dom mjuknar. Tillsätt paprika samt paprikapulver och låt stekas i några minuter till. Fyll stekpannan med vatten så alla grönsaker nästan täcks. Ha i kycklingbuljongtärningarna och låt puttra i 2 minuter. Blanda maizena och vatten i ett glas och häll långsamt ner blandningen i stekpannan ( häll inte ned allt, utan tills du får en lagom krämig konsistens) Lägg i kycklingfiléerna i såsen och häll i grädde och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Skala potatisarna och dela i klyftor. Lägg potatisklyftorna i en ugnssäker form och pressa på vitlök. Salta och peppra. Ringla över generöst med olja och hyvla över smör. Rosta i ugnen tills färdiga och gyllenbruna.

Servera i en djup tallrik med den goda såsen och garnera med persilja.

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin