Annons

Annons


Torsk- & räkceviche med avokodocremé och forellrom

På en varm sommardag är den här rätten helt perfekt att servera! Den syrliga och heta cevichen gör att man piggnar till och smaklökarna öppnas upp ännu mer! Såå otroligt fräscht och gott! Häftigt att fisken tillagas av lime!

4 portioner. 30 minuter

Ceviche
2 torskfiléer (frysta, tinade och MSC märkta)
170-200 g skalade räkor
½ rödlök, finhackad
½ dl koriander, finhackad
5 rädisor, tunt skivade

Leche de tigre
½-1 jalapeño, grovt skuren
2 msk koriander, finhackad
2 ½ lime, juice
1 msk strösocker
salt

Annons

Avokodocremé
2 avokado
½ lime, juice
salt
peppar

Garnering
2 lime
2 msk forellrom

Gör så här
1. Skär torskfiléerna i små bitar. Blanda ihop med räkor, rödlök, koriander och rädisor. Plasta och ställ i kylen.
2. Blanda alla ingredienser till såsen (Leche de tigre) i en skål och mixa helt slätt. Plasta och ställ i kylen.
3. Halvera avokadon till crèmen och ta bort kärnan. Gröp ut fruktköttet, pressa i limejuicen och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Häll över avokadocrèmen i en spritspåse eller en pipflaska. Ställ i kylen.

Uppläggning/Garnering
Häll såsen (Leche de tigre) på torsk & räkblandningen. Rör om väl och ställ i kylen i ca 15-20 minuter. På så sätt tillagas fisken av såsen. Lägg upp cevichen på tallrikar, gärna med den goda såsen, spritsa på lite avokadocrème och ha på en halv lime/portion och ½ msk forellrom/portion.

Tips: Förbered allt långt innan middagen och slå på såsen 15 minuter innan servering!
Du sparar massa tid!
 😉

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin
Annonssamarbete med Stowr