Annons

Annons


Amerikansk cheesecake med chokladganache och rostad mandel

Den här kan nog vara den godaste och krämigaste cheesecake jag någonsin har ätit! Perfekt krämig konsistens på ostfyllningen, riktigt god digestivebotten, en glansig chokladganache och rostad mandel. Asså... Helt galet gott och dessutom riktigt enkelt! Ni måste testa!

10-12 bitar
30 minuter

Cheesecake
ca 17 digestivekex
60 g smör, smält
600 g mjukost, Philadelphia
3 hela ägg
1 äggula
2 dl strösocker
1 citron, saft
1/2 dl vetemjöl

Chokladganache 
220 g mörk choklad
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering
rostad mandel

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Digestivebotten: Mixa digestivekex ihop med smör i en skål och platta ut det jämt i en form på 24 cm i diameter (ha bakplåtspapper under så du lätt kan flytta över kakan senare)
3. Baka i ugnen i 5 minuter och låt svalna.
4. Cheesecake: Vispa ihop mjukost, ägg, socker, citronsaft och vetemjöl till en slät smet och häll över smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter beroende på vilken ugn du har. Cheesecaken ska kännas ganska stadig men inte helt fast. Låt svalna helt.
5. Chokladganache: Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och häll över chokladen. Rör om till en glansig ganache (konsistensen ska vara ganska lös men ändå krämig)
6. Montering: Flytta försiktigt cheesecaken på ett galler med en tallrik eller skål under och häll chokladganachen över din cheesecake. Hela cheesecaken ska vara täckt med chokladganache. Ta bort överflödig choklad med hjälp av en palett eller en sked.
7. Strö över rostad mandel.

Cheesecaken är godast att äta efter några timmar 😉

Hoppas ni gillar den! Min familj gav den en 10:a!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin