Annons

Annons


King Prawns med potatis och grönsaker i vitlöksolja

Frästa king prawns (MSC) med potatis, sparris, paprika, zucchini, vitlök och chili och såklart mycket citron och basilika! Asså jag dör vad gott! Det är hur enkelt som helst och här kommer mitt recept =)

3-4 portioner
20 minuter

Ingredienser
10-12 potatisar, små
2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor, skurna i skivor
2 röd chili, finstrimlade
500 g king prawns (MSC)
1/2 zucchini, skuren i bitar
1 röd paprika, skuren i bitar
1 gul paprika, skuren i bitar
15 sparrisar, skurna i bitar
50 g smör
1 citron, juice
5-7 basilikablad
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Annons

Garnering
citronklyftor
basilika

Gör så här
1. Koka potatisen mjuka.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna ihop med vitlök och chili. Vänta tills vitlöken blir lite gyllene i färgen och ha sedan i räkorna. Låt räkorna stekas i 3-5 minuter på hög värme tills klara (stek inte för länge så räkorna blir torra)
3. Lyft ur räkorna från stekpannan och lägg på en tallrik. Ha i zucchini, paprika, delade och kokta potatisar samt sparris.
4. Ha i smör, citronjuice, basilika och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Ha i räkorna och vänd om. Olivoljan kräver rätt mycket salt så var inte rädda att salta.

Servera på ett stort fat och garnera med citron och basilika.

Hoppas ni gillar receptet. Enkel mat är godast 😉

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin