Annons

Annons


Korv stroganoff – krämig och supergod!

Det är många som älskar den klassiska vardagsrätten korv stroganoff! Det är i alla fall en favorit hemma hos mig. Alla lagar den på olika sätt och inget är rätt eller fel så länge det är gott =) Jag tänkte dela med mig av mitt recept och hoppas ni gillar den. Här kommer receptet.

20 minuter
4- 5 personer

Ingredienser
1 gul lök, finhackat
2 msk smör
1 falukorv
ca 1 dl tomatpuré
5 dl grädde 40%
2 dl vatten
1 kycklingbuljong, tärning
svartpeppar

Övrigt
pasta eller ris
vårlök, finskuren (kan uteslutas)

Annons

Gör så här 
Fräs löken mjuk i en stekpanna. Skär falukorven i små bitar och låt stekas ihop med löken tills korven har fått lite färg eller ”stekyta” Ha i tomatpuré och rör om lite så allt blandas väl. Häll i grädde, vatten och ha även i kycklingbuljongtärningen. Rör om ofta till en önskad krämighet i såsen (jag brukar låta såsen puttra på spisen i ca 10 minuter)
Smaka av med svartpeppar och ev lite salt om det skulle behövas.

Servera med ris eller pasta och toppa lite vårlök.

Jag brukar laga både pasta och ris då jag och min yngsta dotter äter med pasta och dom andra med ris haha!!

Ha en skön söndagskväll allihopa!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin