Annons

Annons


Krämig höstpasta med bacon och champinjoner

Den här höstiga pastarätten måste ni bara testa! Riktigt smakrik och krämig! Och gissa hur lång tid det tar att laga den här pastan? Bara 20 minuter och med ingredienser som troligtvis finns hemma eller är lättillgängliga! Här kommer mitt recept =)

4-5 portioner
20 minuter

Ingredienser 
Pasta för 4-5 personer
Olja till stekning
1/2 gul lök, finhackad
8-10 champinjoner, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
300 g bacon, finskuren
1/2 dl persilja, finhackad
400 g plommontomater på konservburk
5 dl grädde 40%
1 msk tomatpuré
pastavatten

Annons

Garnering 
ärtskott

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (glöm ej att salta vattnet ordentligt)
Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja. Ha i löken och låt svettas lite. Tillsätt champinjoner och vitlök och låt stekas ganska hårt så champinjonernas storlek minskar till ca hälften. Tillsätt bacon. Låt allt stekas tills baconet är glansig och nästan har karamelliserats. Tillsätt persilja och plommontomater och häll sedan i grädden, låt puttra i nån minut. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i ca 2 dl pastavatten (vattnet som pastan har kokat i) Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter eller tills såsen är krämig.

Nu är det bara att lägga upp pastan ihop med såsen och garnera med ärtskott.

Båda mina döttrar åt hur mycket som helst (utan ärtskotten) så det var ju ett toppbetyg haha 😉

Jag blir så sjukt glad när ni lagar mat efter mina recpet och sedan lägger upp en bild på instagram och taggar mig! Så fortsätt gärna med det! Sjukt kul ju ♥♥♥

Här hittar ni mig på instagram >>> @daniel_lakatosz 

Kram!

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin