Annons


Kycklinggryta med trattkantareller och stekt mandelpotatis!

Ok, jag är kär – igen! Haha... I den här kycklinggrytan med stekta kycklingfiléer, trattkantareller, stekt mandelpotatis och knaprigt bacon. Smaksatt med dijonsenap! Ja, den tog slut rätt snabbt så det måste vara ett bra betyg av familjen =) Mer tänker jag inte säga utan ni får ta och testa! Här kommer mitt recept!

45 minuter
5-6 portioner

Mandelpotatis
900 g mandelpotatis, delade i mitten
1 dl matolja
50 g smör
salt

Sås 
280 g bacon, fint skuren
1 1/2-2 gul lök, finhackad
300 g trattkantareller
4-5 dl vatten
1 kycklingbuljong, fond du chef
3 dl vispgrädde
svartpeppar
2 msk dijonsenap
1/2 dl persilja, finhackad
3-4 kvistar timjan
2 msk maizena
3 msk vatten
1/2 citron + zest
ev salt

Annons

Kycklingfiléer
2 msk olja
3 kycklingfiléer (delade i 2 så totalt 6 st minutfiléer)
salt
svartpeppar
smör

Gör så här
Mandelpotatis- Skölj mandelpotatisen och torka rent. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen ihop med smör och lite salt. Stek potatisen tills gyllene i färgen. Lägg potatisen på hushållspapper och låt rinna av.

Sås- Stek bacon i en stor stekpanna eller en tjockbottnad kastrull tills den fått lite färg. Tillsätt lök och trattkantareller och stek hårt tills allt vatten (från kantarellerna) är borta och allt blir knaprigt (kan ta en liten stund)
Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i ca 3 minuter. Tillsätt grädde, svartpeppar, dijonsenap, persilja, timjan och citron plus zest. Låt sjuda på svagare värme i ca 3 minuter. Blanda maizena och vatten i ett glas och häll lite i såsen (inte allt) tills såsen får rätt krämighet.

Jag tror inte det behövs salt då jag har både buljong och bacon som ger sälta men saknas det salt så tillsätt lite.

Kycklingfilé- stek kycklingfiléerna i rikligt med smör och olja. Jag brukar dela en kycklingfilé i två delar, då får man tunna, fina filéer som går fort att steka. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och låt vila i ca 10 minuter täckta med smörpapper eller folie.


Upplägg
Skär upp kycklingfiléerna i skivor och lägg på den varma såsen. Lägg även i mandelpotatisen och garnera med timjan!

Ser ni hur krämig den ÄR??? 😉
Passar till vardags och till helgen! Glöm inte att tagga mig på INSTAGRAM när ni lagar min mat! @daniel_lakatosz  Såå kul att se alla bilder!

PUSS PÅ ER! ♥♥♥

Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin