Annons

Annons


Langos med skagenröra och forellrom

Langos. Hur gott är inte det? Langos kommer ursprungligen från Ungern och har blivit en folkkär rätt runt om i världen! Inte så konstigt då det är så gott! Krispiga på utsidan och härligt mjuka på insidan! Följ mitt recept och jag lovar att det kommer bli en hit!

15 minuter + 1 timme jäsning
ca 15 stycken

Langos
1–2 mjöliga potatisar med skal
1 ½ dl fet mjölk
10 g jäst
1 tsk florsocker
2 ½ dl vetemjöl + ½ dl till knådning
1 tsk salt
½ liter olja

Skagenröra 
300-400 g handskalade räkor
1/2 rödlök, finhackad
1/2 dl dill, finhackad
1 dl smetana
1 dl majonäs
1/2 citron, juice
2 msk forellrom
salt
svartpeppar

Annons

Gör så här
Koka potatisen mjuk i saltat vatten i en kastrull. Skala och riv grovt på ett rivjärn.

Värm mjölken fingervarm i en kastrull. Lägg smulad jäst och socker i en skål. Lös upp i lite av mjölken och låt dra ca 5 minuter.

Häll mjölet i en bunke. Gör en grop i mitten och häll i jästblandningen. Tillsätt potatisen, salt och resterande mjölk. Rör ihop, lägg degen på ett mjölat bord och knåda till en slät och inte allt för fast deg. Lägg degen i en skål, häll över lite mjöl och täck med en kökshandduk. Låt jäsa ca 1 timme.

Hetta upp olja till ca 180 grader i en kastrull eller en stekpanna. Skär degen i ca 15 bitar, platta ut dem något, likt små ovala pizzor. Fritera lätt gyllenbruna i oljan och låt rinna av på hushållspapper (fritera inte för länge). Låt svalna något innan du lägger på toppingen.

Blanda alla ingredienser till skagenröran i en bunke, smaka av med salt och peppar och ställ i kylen till servering.
Skagenröra som blir över kan man ju äta senare 😉

Det här är såå gott!!!

Kram Daniel

 

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin