Annons

Annons


Laxsashimi med somtamsås och avokodo

Wow! Smakexplosion... För er alla där ute som älskar rå lax, starkt, syrligt och vitlök =) Rekommenderar denna rätt före maten. Drar verkligen igång smaklökarna och får dig att bli meeeer hungrig! Här kommer mitt receptet.

lax-sashimi

4 portioner
20 min + 2 h kyltid

Somtamsås
5 st tomater
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk socker
3 msk fisksås
4 lime (juice)
salt

1/2 rättika
1 paket halv backloin salmalax 175-225 g
2 avokodo
1 knippe koriander
2 msk forellrom

Annons

Gör så här
Börja med såsen. Mixa tomaterna, pressa i vitlöksklyftorna, hacka ner chili och ha i socker, fisksås och lime. Mixa allt slätt. Smaka av med lite salt. Plasta och ställ i kyl minst 2 timmar.

Riv Rättikan( jag använde spagettitwister) och ha under rinnande vatten i ca 20 minuter.
Skär laxen tunt som sahimi. Skiva avokadon tunt. Lägg rättikan på tallriken sedan laxen och avokadon. Häll på somtamsås. Hacka över koriander och ha på forellrommen.

Den här rätten är superfräsch att ha innan en tyngre middag! SÅ GOTT!

Hoppas ni gillar rätten! 😉

Kram Daniel  ♥

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin