Annons

Annons


Pizza Carbonara med krämig baconsås

Tycker du om pasta Carbonara? Då ska du definitivt prova att laga den här pizzan med en krämig baconsås! Riktigt gott =) Krispig pizzabotten med en krämig topping... Ni som läser min blogg och recept vet vid det här laget att jag älskar krämiga rätter, hahaha...

2 pizzor

Pizzadeg
25 g jäst
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
0,25 dl neutral olja
1 1/2-2  dl ljummet vatten
3 1/2 -4 dl vetemjöl special (ca 1/2 dl till utbakning)

Topping
2 msk matolja
1 1/2 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
300 g bacon, små tärningar
3 1/2 dl vispgrädde
1 dl kruspersilja, finhackad
80 g parmesan, riven
svartpeppar
en nypa cayennepeppar
parmesan, riven

Annons

Garnering
kruspersilja
crème fraiche

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och fin deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under duk i cirka 30 minuter.
Dela degen i 2 bitar och baka ut dem med kavel så du får fina bottnar på mjölat bakbord. Lägg pizzorna på bakplåtspapper och sedan på en plåt.

Hetta upp olja i en stekpanna. Ha i lök och vitlök och låt svettas en stund. Tillsätt bacon och låt stekas tills baconet fått en fin färg. Tillsätt grädde och persilja. Låt såsen koka till en ganska så krämig konsistens. Tillsätt parmesan och rör ihop. Smaka av med peppar och cayennepeppar.

Bred såsen på pizzorna, riv över parmesan och grädda mitt i ugnen i ca 250 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg. Ta ut pizzorna från ugnen och toppa med persilja och crème fraiche.

Njut!!

Kram Daniel 😉

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin