Annons

Annons


Inbakad pizza fylld med salami, mozzarella och parmesan!

Det här måste jag säga blev riktgt smarrigt! Inbakad fylld med mycket mozarella, parmesan, god salami och en smakrik och enkel tomatsås! Kul att servera som canapéer! Eller varför inte äta pizzan till middag med en fräsch sallad?

30 minuter

400 g färdig pizzadeg

Tomatsås 
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressad
4 champinjoner, skivade
200 g krossade tomater, gärna mutto polpa
1 tsk strösocker
2 msk timjan, finhackad
salt
svartpeppar

Annons

Fyllning
tomatsås
80 g salami milano
150 g mozzarella mini (1 påse)
100 g parmesan, riven

Övrigt 
1 ägg till pensling
timjan

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut pizzadegen från kylen och ta ut den från sin förpackning. Rulla ut degen men ta inte bort smörpappret, låt den ligga kvar.
Hetta upp olja i en stekpanna tillsammans med vitlök. Lägg i champinjonerna och låt stekas med i oljan tills dem blir mjuka.
Häll i krossade tomater och låt puttra i ca 5 minuter. Ha i socker, timjan och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra tills mestadels av vätskan är borta och du får en ganska fast tomatsås, ca 5 minuter.

Häll tomatsåsen i mitten på pizzadegen (som på bilden) Lägg på salami, mozzarella och parmesanost. Skär den överblivna degen i ca 5 cm vågräta remsor. Fläta sedan remsorna tvärs över fyllningen så hela fyllningen blir täckt av pizzadegen.
Vispa upp ett ägg med salt och pensla pizzalängden generöst.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Strö över lite färsk timjan, skär upp och servera direk!

Snabb och smakrik tomatsås!

Glöm inte att riva över parmesanosten 😉

Viktigt att pensla med ett uppvispad ägg.

Helt sjukt gott! Osten bokstavligen rinner ut när man skär i pizzalängden 😉

Njut!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin