Annons

Annons


Potatiskroketter med bacon och parmesan!

Potatis, bacon och parmesanost som blandas ihop, paneras och sedan friteras! Ni kan ju bara gissa på hur det ser ut inuti när man tar en tugga! Sjukt krämiga och superkrispiga på utsidan! Ett jättegott tillbehör, drinktilltugg eller servera som snacks! Ni måste testa! Här kommer mitt recept!

Ca 25-30 kroketter
30 minuter

Ingredienser 
ca 10 medelstora potatisar, mjöliga
salt
3/4 dl vetemjöl
1 ägg
7-8 skivor bacon
olja till stekning
120 g parmesan, riven
svartpeppar

Panering
2 ägg, uppvispat
salt
2 dl vetemjöl
2 dl panko ströbröd

1 l olja

Annons

Gör så här
Skala och koka potatisen med lite salt helt mjuka. Häll av vattnet, låt svalna och pressa potatisen via en potatispress i en skål (går lika bra att mosa med t.ex. en gaffel men mosa noggrant) Blanda i vetemjölet och ägget. Skär bacon i små bitar och stek i olja tills krispiga, låt rinna av på hushållspapper och ha i ”potatissmeten” Riv i parmesanosten och blanda ihop. Ha i generöst med nymalen svartpeppar. Rulla till små bollar ca 25-30 st beroende på önskad storlek.


haha, nej det är inte små kokosbollar =) =) =)

Vispa ägg lätt tillsammans med lite salt i en skål. Doppa potatiskroketterna först i äggen, sedan i vetemjöl, ägg igen och sist i panko ströbröd. Hetta upp olja i en kastrull till ca 170 grader. Fritera tills gyllenbruna och krispiga (ca 1 minut) och låt rinna av på hushållspapper.


Riv över lite parmesanost och servera direkt!

Passar ju såklart till tapasbordet också!
Superduperubergott! 😉

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin