Annons

Annons


Små kladdkakor med vit chokladkräm och kanderade jordnötter

Choklad choklad choklad. Kan aldrig få nog av det! Speciellt dem här små kladdkakorna med vit chokladkräm och kanderade jordnötter! Kladdigt, krämigt och crunchigt =)

Tid: 30 min + 12 h i kyl
10 port

Vit chokladkräm
4 dl vispgrädde
300 g vitchoklad

Kladdkakor
160 g smör
3 st ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 krm salt

Kanderade jordnötsflarn
2 dl socker
2 msk vatten
2 dl jordnötter

Annons

Garnering
10 st körsbär eller andra bär
kanderade jordnötter

Gör så här 
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen så den smälter. Rör om och täck med plastfolie. Ställ i kyl över natten eller i minst 12 timmar. Vispa upp krämen ganska tjock (dagen efter)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Smöra en muffinsform och lägg bakpltospapper i botten.
Häll i smeten nästan ända upp i kanten men lämna en liten kant kvar. Grädda i mitten av ugnen ca 8-11 minuter minuter beroende på ugn. Kladdkakorna ska vara fasta på ytan men fortfarande kännas ganska lösa i mitten. Låt kladdkakorna svalna. Försök försiktigt ta ut kladdkakorna ur formen, skär runt och dra upp bakplåtspappret.

Koka upp socker och vatten i en vid kastrull eller en stekpanna. Krossa jordnötterna lite lätt
en mortel eller banka i en plastpåse med en kavel.
Rör i jordnötterna och rör om tills vätskan avdunstat och sockret smält (det går fort mot slutet så ha koll) Jordnötterna är klara när de är gyllenbruna.
Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Bryt i små bitar.

Nu är det bara att spritsa på det uppvispade chokladkrämen på kladdkakorna, lägg dit ett litet jordnötsflarn och garnera med ett körsbär eller annat bär.

Hope u like 😉

Ha en grym helg!

Kram Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin