Annons


Små smördegssnäckor med en magisk röra på tryffelsalami, soltorkade tomater och mascarponeost

Mingelsnittar som är sjukt enkla att göra och helt galet goda! Har man bråttom eller vill laga någonting som går riktigt fort men smakar gott? Då rekommenderar jag verkligen de här snittarna! Köp färdig smördeg och rör ihop röran- klart :-) Och perfekta nu till påskbordet!

IMG_5000

15-20 minuter
20 små munsbitar

Ingredienser 
1 rulle smördeg, färdigköpt

Tryffelsalamiröra 
1/2 dl rödlök, finhackad
1 dl soltorkade tomater i olja, finstrimlade
100 g tryffelsalami, tunt skivad och skärd i små bitar
1/2 dl parmesanost, finriven
125 g mascarponeost, gärna Zeta (mjukare och krämigare)
1 msk olja från ”tomatburken”
5-6 basilikablad, finhackade
Salt
Svartpeppar

Garnering

Basilika

Annons

Gör så här
Rulla ut smördegen och stansa ur 20 små cirklar (jag använde ett shotglas) Grädda enligt anvisningarna på paketet.
Medans smördegssnäckorna gräddas kan du göra klart röran. Blanda ihop allt i en skål och smaka av med salt och peppar.

Skär bort toppen på de små smördegssnäckorna när de är helt avsvalnade och lägg på ca 1 tsk röra. Tryck tillbaka toppen (smördegslocket)  och garnera fatet som du serverar snittarna ifrån med några basilikablad, så den som vill kan ta för sig.

IMG_5005

Jag önskar jag kunde bjuda er alla mina läsare på stor middag! En vacker dag, då är ni alla välkomna in i min restaurang men tills dess vill jag dela med mig av mina smaker! Hoppas ni gillar alla recept jag bjuder på 🙂 Det glädjer mig när jag kan inspirera er!

Kram/Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

AnnonsAnnons
Senaste från Elle Mat & Vin