Annons

Annons


Krämig pasta med scampi, vitlök & färsk persilja

Pasta med scampi, vitlök, grädde, vitt vin, parmesan och persilja. Alltså, behöver jag ens nämna hur gott det här är?! Ni måste testa! Det bästa med den här rätten är att allt görs i en stekpanna och går fort att tillaga. 20 minuter vid spisen och du får det här goda resultatet :-)

IMG_5030

20 minuter
4 portioner

Ingredienser
3 msk olivolja
3 vitlöksklytor, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
20 Scampi eller tigerräkor
1 dl vitt vin, torrt
5 dl vispgrädde
1,5 dl parmesanost, finriven
1 dl kruspersilja, finhackad
Salt
Svartpeppar
400 g färsk pasta, spagetti

Annons

Övrigt 
Kruspersilja, finhackad
Citron

Gör så här
Koka upp vatten och salt till pastan.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och schalottenlök, låt svettas lite i olivoljan. Lägg i scampiräkorna och låt dem bli rosa i färgen (nån minut bara) Häll i vinet och låt koka på hög värme i nån minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Ha i parmesanost och persilja. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Lägg pastan i den kokande vattnet och låt koka upp i 2 minuter. Lägg den kokta pastan i såsen med räkorna och rör runt. Strö på persilja och pressa över lite citron.

Tänk bara på att Scampi/tigerräkor går fort att tillaga så ha hög värme och låt inte räkorna koka i såsen allt för länge 🙂

Om du inte har färsk pasta går det lika bra med torkad pasta men koka enligt anvisningarna på paketet och al dente. Koka då pastan innan du börjar med såsen (det tar längre tid)

IMG_5027

Jag önskar er alla en mysig kväll!

Kram/Daniel

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin