Annons

Annons


Smördegsfläta med cream cheese och kanel

Ok, så här är det. Flödet på min instagram visar många bilder på mat och sötsaker vilket gör att jag ibland får ett stort sug på något och måste då bara ställa mig i köket och hitta på något haha! Idag är det ju kanelbullens dag och om jag ska vara helt ärlig så har jag varit småsugen på kanelbullar hela dagen men inte hunnit baka riktiga kanelbullar så det här var min lösning. Smördeg fylld med cream cheese och kanel toppat med mycket pärlsocker och gräddad helt gyllene och krispig! Gott?! Ja, det kan man nog säga =) Här kommer mitt typ enklaste recept!

5 minuter + ca 1 timme i ugnen
1 längd

Smördegsfläta
2 x 250 g smördeg på rulle
150 g mjukost t.ex. Philadelphia
1/d dl florsocker
1 äggula
kanel
1 ägg till pensling

Frosting 
100 g mjukost t.ex. Philadelphia
70 g smör, rumstempererad
1 dl florsocker

Annons

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Packa upp och rulla ut smördegen (båda)
Rör ihop mjukost, florsocker och äggula. Häll mjukostblandningen på en av smördegen, sprid jämnt och strö över kanel i önskad mängd. Lägg på den andra smördegen jämnt och skär långa remsor precis som på bilden nedan.

Börja fläta ihop nu, det gör absolut inget om en del av fyllningen kommer utanför =)

Typ nåt sånt =) Nyp ihop början och slutet och pensla med ett uppvispat ägg och strö på mycket pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme beroende på ugnen. Smördegsflätan ska vara gyllene, krispig och bara helt mumsig 😉

Vispa rumstempererad smör vitt och fluffigt. Vispa i mjukost och florsocker. Fördela frostingen över smördegsflätan när den fortfarande är varm så smälter frostingen… Gott gott gott!

Låt svalna och njut!

Kram! ♥

LÄS OCKSÅ

(0)

Annons



Annons
Senaste från Elle Mat & Vin