Annons
Annons

Soleropannacotta- mango & vaniljpannacotta, en magisk kombo!

När jag var yngre var min favoritglass Solero, speciellt på sommaren! Isöverdrag av exotiska frukter över en krämig vaniljglass. Riktigt gott! Här jag gjort en mango och vaniljpannacotta som såklart påminner om den glassen. Superfräscht nu till sommaren eller varför inte till påskbordet? =)


20 minuter +1 h i frysen
4-5 portioner

Vaniljpannacotta
1 1/2 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 vaniljstång, urskrapad

Mangopannacotta
1 1/2 gelatinblad
2 1/2 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 mango, skalad och tärnad
1/2 msk citronjuice
ev några droppar gul hushållsfärg

Annons

Övrigt 
1 1/2 dl vispgrädde
färska hallon eller färsk mango

Gör så här
Vaniljpannacotta– Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och de urskrapade vaniljfröna + vaniljstång. Ta bort vaniljstången efter att grädden har kokat upp och släng den. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gelatinbladen. Häll över den varma vaniljgrädden i en skål och vispa kall över isbad så vaniljfröna inte sjunker till botten. Häll över i en kanna.

Mangopannacotta– Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och mangobitar. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt gelatinblad och citronjuice. Mixa helt slätt med en stavmixer, häll ev i några droppar gul hushållsfärg om du önskar en starkare gul färg och häll över den varma mangogrädden i en kanna.

Varva båda pannacottorna i små glas men ställ i frysen mellan varje lager så pannacottan hinner stelna (ca 15-20 minuter)  innan nästa lager hälls på. Tänk bara på att inte hälla ”pannacottagrädden” ända upp i glaset så du kan toppa med vispad grädde.

Garnering: Vispa grädden lätt, inte för hårt (grädden ska forfarande nästan gå att hälla på pannacottorna). Toppa pannacottorna med grädde och lägg på färska hallon eller mango.

Det är faktiskt superenkelt. Det som behövs är lite tålamod när pannacottorna är i frysen.

Kram Daniel 😉

(0)

Kommentera

Annons

 


Annons


Laddar