Annons
Annons

Fruktsallad med vit chokladkräm och karamelliserade havregryn

En riktigt god dessert som är superfräsch! Jordgubbar, papaya, honungsmelon, mynta, lime, vit chokladkräm och karamelliserade havregryn… Ja, ni förstår hur gott det måste vara!

4 port
15 minuter + 20-30 i kylen

Fruktsallad
½ honungsmelon, tärnad
12-15 jordgubbar, tärnade
1 papaya, tärnad
1 lime, juice
6-8 myntablad, fint skuren

Vit chokladkräm
100 g vit choklad
2 1/2 dl kesella, rumsvarm

Karamelliserade havregryn

1 dl strösocker
1 ½ msk smör
1 ½ dl havregryn

Annons

Garnering
mynta
jordgubbar

Gör så här
1. Sallad: Blanda alla frukter i en skål. Pressa över limejuice och ha i myntan. Rör om, plasta och ställ i kylen till servering.

2. Vit chokladkräm: Hacka chokladen till krämen och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Om du smälter chokladen i mikron är det viktigt att värma 40–50 sekunder i taget och röra om mellan varje gång. Låt chokladen svalna helt. Rör ihop den avsvalnade chokladen med den rumsvarma kesellan, plasta och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Viktigt att kesellan och chokladen har samma temperatur när det blandas så inte chokladen stelnar.

3. Karamelliserade havregryn: Smält sockret i en kastrull, rör om hela tiden till sockret har smält och börjat få färg. Rör i smöret och häll ner havregrynen. Rör om i ca 30 sekunder tills fin färg och häll över havregrynen på bakplåtspapper. Sprid havregrynen över bakplåtspappret. Låt svalna helt.

Uppläggning
Varva fruktsallad och vit chokladkräm i ett glas och toppa med karamelliserade havregryn. Garnera med myntablad och jordgubbar

Påminner om en knäckig fruktpaj 😉

Kram Daniel

(0)

Kommentera

Annons

 


Annons


Laddar